onsdag den 17. august 2011

Togt 4 takker af i Reykjavik


To en halv uge med vand så fladt som en pandekage og godt vejr i det hele taget er mere end nogen med rimelighed kan forlange af en tur i Danmark Strædet. Ikke ét seriøst vindpust har vi haft (før vi i går ramte islandsk farvand).

Nogle af studenterne på togt 4 har undret sig over, at man får penge for at være med Pâmiut, men det ér også overvældende at være der ude, hvor der kun er én kanal, og det hele er ægte 3D. Det kan til tider virke helt uvirkeligt. Vi har flokke af finhvaler, delfiner, prustende kaskelotter, springende spækhuggere, ubeskriveligt smukke solnedgange og hyggeligt samvær med alle om bord med hjem i bagagen. Og det fylder langt mere i hukommelsen end poser med svampe og endeløse rækker af fisk.

Slet ikke uvæsentligt har vi også en database med friske data for fisk og rejer øst for Grønland. Data er allerede overført til Grønlands Naturinstitut, hvor de skal analyseres, og på et eller andet tidspunkt vil andre, på baggrund af resultaterne, fortælle landets forvaltere, hvordan torsk, hellefisk, rødfisk og rejer ser ud til at have det på disse kanter.

Det har også i år været en fornøjelse at sejle med Pâmiut og hendes besætning. Vi er heldige at have skibsførere og fiskere, der accepterer og forstår, hvad vi laver, og som hjælper med overalt – det være sig journalskrivning på broen eller fiskesortering ved transportbåndet. Det er vigtigt for gennemførelsen af Naturinstituttets togter.

Holdet på togt 4 takker af i Reykjavik efter at fisket på lidt over 100 positioner langs den østgrønlandske kyst og vender tilbage til hverdagen i land. Tak for både ophold og behandling om bord.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar