lørdag den 13. august 2011

Dohrn Banke og historiens vingesus

I går sejlede vi tæt på den position, hvor vraget af det engelske slagskib "H.M.S. Hood" ligger sydvest for Dohrn Banke. Skibet blev under 2. verdenskrig sænket af det tyske "Bismarck", og flere tusind mand omkom. Det var en speciel fornemmelse at være så nær stedet, og man føler ikke rigtig, at bundtrawling er en passende aktivitet på de kanter. Stationsudlægningen gav os heldigvis hverken etiske eller tekniske problemer (et vrag har det med at holde godt fast i en trawl).

Området er heller ikke godt at fiske i med Pâmiuts rejetrawl. Bunden er meget blød, så vi har måttet lede efter passende steder at omplacere flere stationer. Det er ikke altid lykkedes, selv om vi har sejlet mange, mange sømil. Når trawlen endelig har været på bunden, har der af og til været store torsk i. Ikke så mange, men pænt store (enkelte over en meter lange). Der har også været rejer. Pænt store, men ikke så mange.

I øjeblikket er vi på vej mod de nordligste stationer på 67 grader nord. Derefter går vejen østover mod Island, hvor vi forventer at være på onsdag. I mellemtiden gør vi, hvad vi kan, for at "udrydde" stationer og give togt 5 så meget tid som muligt til arbejdet på Pâmiuts hjemtur til Nuuk. De kunne jo få dårligt vejr undervejs.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar